Следвайте Гласове в Каквото зависи от мен да подкрепя левицата да

...
Следвайте Гласове в Каквото зависи от мен да подкрепя левицата да
Коментари Харесай

Станишев се завръща в българската политика:: Да направим БСП и левицата отново големи

Следвайте " Гласове " в 
Каквото зависи от мен да поддържа левицата да бъде мощна, съответна, европейска, съвременна, ще го върша, съобщи досегашният президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред български публицисти на конгреса в Берлин. Вчера, след 11 години отпред, той съобщи поста на новоизбрания президент на ПЕС Стефан Льовен.


На карта е съществуването на Българска социалистическа партия като партия, от която нещо зависи, предизвести някогашният президент на ПЕС
Заявка, че се завръща в Българска социалистическа партия, с цел да я направи по-силна и фактор, който задава дневния ред на страната, направи Сергей Станишев от Берлин. В немската столица се организира конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС), а след 11 години отпред на партията, Станишев към този момент не е президент. Наследи го някогашният министър председател на Швеция Стефан Льовен, който бе и единствен претендент.
" Не съм лице на опозицията. В Българска социалистическа партия има доста хора, които са загрижени. Трябва да осъзнаем, че през днешния ден на картата е въобще съществуването на Българска социалистическа партия като политическа мощ, от която нещо зависи ", съобщи Сергей Станишев пред публицисти в коридорите на форума. Той изиска малко време, с цел да каже като какъв ще се върне в българската политика.

Моят девиз е: Да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж, сподели Станишев. Той изясни, че столетницата би трябвало да бъде фактор, който задава дневния ред на страната, а не е просто присъдружна партия към някоя коалиция или към някой, който е по-добър и по-голям от нея.
" Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия. И когато Българска социалистическа партия, левицата, е задоволително достатъчно огромна и мощна, ще има място за всеки ", изясни Станишев.
Той подсети, че ПЕС се е трансформирала и запазила в толкоз огромна партия, тъй като правилата, които е следвал като неин президент през тези 11 година са на почитание към всяка партия, всяка организация - огромна и дребна, към техния подтекст, към техните грижи и упования. Освен това е необходим разговор с всяка една от организациите и създаване на тази база на консенсусни политики, които ни водят напред и ни вършат по-силни дружно и всеки самостоятелно по-силен, несъмнено, пречупени през нашите полезности за народна власт, правдивост, взаимност, тъждество, даде рецептата Станишев. В момента ПЕС има 33 пълноправни партии-членки, 12 наблюдаващи и 12 асоциирани членове.
" За страдание, в Българска социалистическа партия тези правила през днешния ден не работят. Нито имаме вътрешен разговор, имаме непрекъснато кавги, нито имаме разговор на открито. Нито имаме създаване на политики, които са безапелационни, тъй че да стимулират хората и да ги натоварват с позитивна страст ", разяснява още Станишев. 

По мотив на това, че соцлидерката Корнелия Нинова не е на конгреса на ПЕС в Берлин, Станишев сподели: За страдание, това е поредно държание през последните години, споделям го с болежка. И това е една от главните аргументи да не се кандидатирам за президент на ПЕС, тъй като нямам зад себе си партия, която е огромна и която е ангажирана с ПЕС - мъчно можеш да играеш тази роля, която се чака от президента на обединените социалдемократи. Последния път, когато госпожа Нинова беше на огромно събитие на ПЕС онлайн, беше през 2016 година Това приказва задоволително.
Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява пред Българска телеграфна агенция, че Станишев в никакъв случай не си е тръгвал от Българска социалистическа партия. Знаете, че във всички тези години постоянно е коментирал, давал е препоръки, изразявал е отзиви, тъй че несъмнено ще продължи, само че оттова нататък въпросите са към него, уточни той по отношение на проектите на Станишев. Публично само сподели, че ще работи Българска социалистическа партия да е мощна и аз поддържам това всеки да работи Българска социалистическа партия да е мощна, добави Вигенин.

Източници: " 24 часа ", Българска национална телевизия, dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР